Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
afs
Mobil menu

SB referat marts 2021

Referat af møde i skolebestyrelsen, tirsdag den 1. marts 2021 kl. 17.00 – 19.30

Vi har aftalt at mødet skal være på 2 1/2 time med en kort pause indlagt. Der er ikke tidsramme på de enkelte pkt., men ordstyrer forsøger at ”passe på tiden”.

Til stede: Forældrerepræsenter: Dorthe (formand), Malene, Anita, Brit, Jens, Vibeke, Anders (første 39 min), Lisa (til kl. 19), Asta, Medarbejderrepræsentanter: Morten From (MF), Tina Else Aabo (TN) Skolens ledelse: Torben Jensen (TJ), Jan Stær Nielsen (JSN), Dorte Juel Hansen (DH)

Afbud: Mads, Vibeke, Stine

NB! Nyt fra elevrådet udgår

Pkt. 1. Valg af ordstyrer, referent + ”medreferent” af kommende referat, samt godkendelse af forrige referat (5 min)

Ordstyrer: TJ Referent: DH – medreferent: Anita & Dorthe Referat 26/1: ingen bemærkninger. Referatet er godkendt.

Pkt. 2. Seneste info & orientering om COVID – 19. Ledelsen/SB (15 min) TJ informerer om, at udskolingsleder DN er ramt af Covid-19 og er sygemeldt. TJ tager sig af udskolingen. To medarbejdere i KKFO er konstateret smittet hhv. uge 7 og uge 8 – der er ikke mistanke om at smitten er arbejdsrelateret. På 2. årgang havde vi et mindre udbrud af smitte blandt elever i vinterferien – i alt 6 børn var smittet. På skolen forholder vi os til de retningslinjer, vi modtager fra BUF’s kriseberedskab, og vi laver ikke lokale tolkninger hverken i forhold til hvilke elever, der skal hjem, hvor længe eller hvordan der skal registreres. Vi forstår til fulde, at der opstår mange spørgsmål og dilemmaer i en forældregruppe, og vi gør os umage for at svare så grundigt og så hurtigt som muligt.

I forhold til medarbejderne, er der to ugentlige kvik-testninger på skolen. Det er Falck, der varetager det hhv. mandag og torsdag. Vi har et stort antal medarbejdere, der gør brug af tilbuddet. Vi er glade for, at det bliver taget så godt imod og har en forventning om, at det øger trygheden.

Vi har fortsat mange henvendelser fra forældre på skolen, men oplever generelt en tilfredshed med skolens håndtering af COVID – det gælder genåbningen og hverdagen for 0.-4. årgang, fjernundervisningen og nød-cafeen.

 I ledelsen har vi ugentlige møder med årgangskoordinatorerne via teams, hvor vi holder en åben dialog mhp. sikring af skolens hverdag i en omskiftelig og til tider uforudsigelig periode.

Regeringen har meldt en 600 mio. pulje ud til indsatser møntet på skolernes arbejde med trivsel og faglighed. Vi har ikke hørt nærmere til puljen eller dens fordeling.

Københavns Kommune har ligeledes prioriteret et stort pulje-beløb til lokale skolers  arbejde med trivsel og faglighed, og vi har budt ind på forløb til alle tre afdelinger. Der er tale om f.eks.

- Intensive trivselsforløb til hele klasser - Læsetræning i mindre klasser - Workshops til medarbejdere mhp. trivselsindsatser via Børns Vilkår - Afdækning af elevernes faglige niveau.

Vi forventer, at en del af disse indsatser bliver sat i søen i næste skoleår, men har endnu ikke hørt nærmere til vilkår mv. I indeværende år bliver der på AFS nogle SKAL-opgaver for lærerne på de respektive klasser med henblik på trivsels- og læringsindsatser, og så er der nogle oplæg og forslag til, hvad man yderligere kan tage fat i.

SB stiller spørgsmål omkring antallet af lektioner på de respektive årgange – er det den enkelte skole, der beslutter dette? TJ: den enkelte skole laver egen plan for elevernes undervisning, herunder timetal. DH supplerer: Indskolingen har samme antal undervisningstimetal om ugen som i de oprindelige skemaer. DVS 8-13 / 13.45 hver dag.

SB spørger til udskolingseleverne, der modtager fjernundervisning. Hvad gør man med de timer, de store går glip af, bl.a. fordi deres lærere også skal være til stede fysisk i skolens nød-undervisnings Cafe? TJ: fra UVM er der ikke fremsat krav om at der skal etableres erstatningsundervisning for tabte timer i nedlukningen. Vi forventer, at den forestående afdækning af elevernes faglige niveau vil medføre indsatser på de respektive årgange. Det vil være en helt naturlig opgave for ledelsen at samarbejde med SB om, hvordan der følges op på elevernes læring efterfølgende.

Medarbejderrep.: Det går godt i indskolingen, hvor der har været et godt samarbejde ml ledelse og personale omkring hvordan vi kommer godt i gang og på en tryg måde har kunnet starte skolen op igen. I indskolingen har vi prioriteret få lærere i mange timer hos de samme børn. Det at være så meget sammen med eleverne og kunne følge dem både i timerne og i pauserne, har betydet, at børnene ret hurtigt er kommet fint i gang, og ser ud til at trives og være glade for at være retur i skolen. Det har været en gave som lærer at kunne have så mange timer sammen med eleverne.

Medarbejderrep: Der vil være naturligt at se på, hvordan vi kan hjælpe de større elever efter Corona – særligt dem, der i forvejen har haft udfordringer. Hvad der skal ske, er en politisk og økonomisk beslutning, men på skolen vil der helt sikkert blive sat ind. Hvordan det sker, finder vi ud af.

SB spørger til skolens tanker omkring fjernundervisning senere, hvis større elever bliver ramt af delvise hjemsendelser. DH svarer, at der kan tænkes i flere løsninger. I indskolingen har vi lige nu en aktuel situation, hvor det er nødvendigt både at levere fysisk undervisning til tilstedeværende elever og fjernundervisning fordi en klasse er delvis hjemsendt. Vi vil gerne se på, om vi kan afprøve mere digitale løsninger som f.eks. online transmission fra undervisningen, men der er virkelig mange udfordringer både praktiske, materielle og juridiske i forhold til bl.a. GDPR mv.

Pkt. 3. Kort nyt fra KKFO. Jan/KKFO (10 min) Corona-status: én smittet medarbejder i sidste uge. Et tidligere tilfælde på Øen i vinterferien. Modtagelse af nye børn 1.5.21: seneste melding lyder på 91 skolestartere. De starter alle på Øen den 3.maj., hvor vi forventer, at vi fortsat skal iagttage Corona-hensyn. Det er ikke pladsmæssigt ønskværdigt, men en konsekvens af de Corona-retningslinjer, vi forventer fortsat vil være gældende til maj.

SB spørger hvorvidt det bliver et problem med pladsen på Øen? JSN: vi laver ordninger, så børnene er hhv. inde og ude på forskellige tidspunkter samt andre tiltag, der skal afhjælpe situationen.

SB spørger: Hvor mange er der reelt plads til på Øen? Og er der børn nok til normeringen eller skal der reduceres i SB spørger: Hvor mange er der reelt plads til på Øen? Og er der børn nok til normeringen eller skal der reduceres i personalegruppen? JSN: Der er ikke aktuelle planer om reduktion i personalestaben. Der varsles ændringer i medarbejdernes arbejdstid for perioden frem til maj for at imødekomme behov hhv. nu og v. opstart af 1.maj børn. Endvidere ansættes ikke ved afgang. Brandtilsynet har godkendt Øen til 101 barn TJ: 91 skolestartere er lig med 4 spor med færre elever. Der er et generelt fald i 0. kl. på Amager med undtagelsen af Ørestaden. Vi regner med at der kommer børn fra nybyggeriet på Bastionen.

Pkt. 4. Kort orientering og status på skolehjem princippet. SB –arbejdsgruppe (5 min) SB orienterer fra arbejdsgruppen: Vi er enige om at dele princippet for skole-hjem-samarbejdet op og udarbejde et selvstændigt princip for forældrehenvendelser samt et selvstændigt princip om kontaktforældre Udkastet og procesplan ligger nu hos TJ, og vi forventer at have det til drøftelse i SB på april-mødet. TJ kvitterer for arbejdsgruppens arbejde og forventer, at der kan sendes noget ud til SB inden april-mødet, så vi forhåbentlig kan have tid til forberedelse og en god debat forud for evt. beslutning.

Pkt. 5. Deltagelse i åbent hus-arrangement for kommende 0-klasser. (5 min) SB-medlemmer, der ønsker at deltage: Dorthe, Asta. Lisa og Anders vil gerne lave info-videoer, hvis der er brug for dette. DH tager initiativ til udarbejdelsen af et forslag til form og indhold sammen med øvrig ledelse og team 0. Tager herefter kontakt til SB-medlemmer.

Pkt. 6. Kort status på arbejdet med Anti- racismepolitik på skolen og hvornår oplægget skal sættes på dagsorden til drøftelse i SB. SB/Asta (10 min) Asta sender materiale vedr. input til racismepolitikken til SB, så det kan drøftes på SB-møde i maj.

Pkt. 7. Info, status og opfølgning jf. årshjulet. m.m. Ledelsen/SB (25 min) a. Status på årlige møde med kontaktforældre og foredrag – skal aftales og planlægges – opsamling fra forrige møder. – se evt. tidligere referater. SB-medlem har kontaktet Kræftens Bekæmpelse, Red Barnet, SSP og Børns Vilkår vedr. oplæg om sociale medier (for alle) og Teenager i hjemmet (udskolingen). Kun Børns Vilkår har meddelt at de vil kunne lave et oplæg om sociale medier og Ud af ensomheden sammen. Det kan dog ikke lade sig gøre i foråret, men til efteråret hvis vi melder os til via deres hjemmeside For så vidt oplægget om Teenager i hjemmet, vil DN gå videre med. Generel drøftelse om at SB vil prioritere dette og har et stort ønske om at få aftaler i kalenderen med de respektive oplægsholdere. AKTION: TJ er tovholder, og målet er, at der er konkrete datoer og oplæg på dagsordenen til kommende SBmøde. DN vil undersøge om SSP kunne komme med et oplæg for udskolingsforældre om Teenager i hjemmet. Status vil blive fremlagt på kommende SB-møde.

Status på regnskabsår/afslutning2020 og budget 21 TJ orienterer

Regnskabsåret 2020 er fortsat ikke endeligt afsluttet. På AFS var forventningen et overskud på ca. kr. 750.000 kr., herunder kr. 100.000 allokeret til udearealer, men ikke anvendt. Lige nu ser det ud til et overskud på ca. kr. 700.000 – alternativt kr. 450.000, hvis vi afregnes for covid-19 midler. Budget 21: På baggrund af TJ’s sygdom har vi først afleveret regnskab i uge 8. Skolens budget ligger omkring 72 mio. Hertil kommer en forventet efterregulering på elevtal, pladsafregning., skoleflexmidler mv. yderligere på ca. 2,7 mil. Dvs. i alt et budget på omkring 75 mio. På skoledelen har vi pt et budgetteret overskud på omkring kr. 500.000. På KKFO-delen forventes pt et underskud på omkring 1 mio. Det er vi selvfølgelig nysgerrige på. Indtil der kommer en prognose på elevantallet i KKFO, er der indført ansættelsesstop – også v. opsigelser. Når KKFO går ud med et underskud, så blinker alarmklokkerne i BUF. Et budgetteret underskud skal godkendes af områdechefen. Der arbejdes med at få overblik og lave interne justeringer. I skolen er vi hårdt ramt af, at Madskolen lige nu ikke kan generere det samme, som de plejer. Lønomkostningen er den samme – men indtægten er reduceret pga. Corona. Isoleret kigger vi lige nu på et underskud på Madskolen på ca. 1 mio. Vi formoder, at Madskolen kan genåbne på fuldt tryk, så vi har ikke planer om at reducere i medarbejderstaben. KK giver ikke tilskud til madskoler i den form, vi har, men forærer os dog lige nu den serveringsboks, der pt skal anvendes ved maduddeling. Som skole har vi en selvforvaltningsaftale, hvorefter vi kan træffe beslutninger sammen med MED og med SB. Lønrammen er fast, men der kan træffes beslutninger om interne prioriteringer. Vi vil på næste møde fremlægge skolens oplæg til prioriteringer for SB. SB spørger: Hvor høj er belægningen på KKFO når skoleåret starter 1.8.? Hvordan hænger det sammen med personalenormeringen? JSN svarer: Antal udmeldte pladser er 448 elever svarende til 112 børn pr. årgang. I dette budgetår er der nedjusteret til 363 børn – det udgør i kr. ca. 480.000,-. Hvad den øvrige den af det budgetterede underskud udgør, vides ikke pt. TJ supplerer: Vi kigger også på, om der på rengøringsdelen kan spares nogle penge. Lige nu tænker vi, at vi skal se på, hvad det er for et KKFO-tilbud, vi giver til forældre i lyset af, at prisen for KKFO er steget med 60%. TJ nævner: Gennemsigtighed i budget og regnskab er vigtig. Vi forsøger at gøre det gennemskueligt på større poster som uv-midler, lønmidler mv. i den kommende periode Medarbejderrep.: Vigtigt at økonomien også tænkes ind i antallet af lærerstillinger. Vigtigt at et under/overskud ikke betyder, at vi går glip af læreransættelser. SB nævner: Man skal tage økonomitallene med forbehold – der sker hele tiden justeringer, så et underskud kan vendes til overskud. Nogle gange løser problemerne sig selv. AKTION: TJ sender bilag til SB forud for næste møde. c. Timefordelingsplan Udsendt til SB på mail dd. Kort gennemgang af væsentlige ændringer i vejledende timetal. På skolen kigger vi på, hvordan vi inden for rammerne prioriterer f.eks. holddeling og udmøntning af understøttende undervisning.

Medarbejderrep. nævner behov for drøftelse af klasselærerrollen i forhold til den store reduktion i danskfagets timer.

SB spørger til hvorvidt SB har fastlagt principper for skolens prioritering af den understøttende undervisning. TJ: Vi har ikke vedtaget SB-principper på skolen. Der er vedtaget retningslinjer for skolen, som SB har været med til at formulere, herunder skolens bevægelseshjul. SB har tidligere haft en interesse i, hvordan der tænkes faglig fordybelse og lektier – primært i forbindelse med skolereformen. Her blev udarbejdet et papir, hvor det blev beskrevet, at skolen ikke er lektiefri. Endvidere blev kravet om ”bevægelse” drøftet – her blev der på skolen lavet en beskrivelse af, hvordan ”bevægelse” blev fortolket på skolen. Pkt. 8 Bordet rundt & Nyt fra. SB/ledelsen. (15 min) 1. SB. – herunder kontaktoplysninger på SB - medlemmer • Præsentation af SB-medlemmer på hjemmeside skal genoplives. Anders stod for det, og har bedt medlemmerne om kontaktoplysninger om sig selv. Det indskærpes, at SB-medlemmer for lavet dette og sendt til Anders. Lærerne er på listen med navn. • Husk GDPR i forhold til SB-medlemmers tilgængelighed. Dette er formuleringen på det princip for forældrehenvendelser, der er under udarbejdelse. (er der styr på dette) • Dagsorden og seneste referat mangler på hjemmesiden. • Jens har deltaget i Skole og forældre- introkursus. Det var virkelig godt. Stor anbefaling. Der er mange ting, vi skal have talt om. 2. Medarbejdere Medarbejderrep spørger: Bliver den nye og mildere kviktest-metode tilbudt på skolen? TJ: det kender vi ikke noget til. Men testen er et tilbud, som man som medarbejder kan vælge at tage imod eller lade være. 3. Ledelsen • vi skal på skoledelen lave reviderede politikker – bl.a. omkring mobning og chikane, krise, vold og trusler. Der er deadline herfor den 1.juni 2021. • På skolen er vi tilmeldt et medarbejderforløb om konflikthåndteringsmetode i kommende skoleår. • TU 21 er igangsat. Der er svarfrist 16.3., og vi er spændte på, hvordan Covid-19 influerer på den. • Vi er i fuld gang med planlægningen af næste skoleår. Det fylder en hel del, og vi har pr. 2.3. meldt de kommende kerneteams ud til alle medarbejdere. Nu forestår den mere detaljerede fagfordeling, som vi skal klare uden at kunne mødes. • Red Barnets lektiecafe for mellemtrinnet starter nu i en form, hvor covid.19 regler tilgodeses. Evt.

• Ønske om en lidt længere spisepause på kommende online møder

• Ros til ledelsens åbenhed om covid-19 tilfælde

Punkter til næste (kommende) gang: Orientering & info om byggeri & genåbning & organisering. Kvalitetsrapport og kvalitetssamtaler på skolen Midtvejsevaluering i SB – se referat fra den 16.12.20

Indsatsområder & skoleplan - skoleåret 21-22 Status på TU 21 Status på året & elev/personale Tak for i dag senest kl. 19.30 Torben Højman Jensen / Skoleleder & Dorthe Brandenborg Frederichsen / SB Formand