Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
afs
Mobil menu

SB referat august 2020

Referat skolebestyrelsesmøde, mandag den 27. August kl. 17.00 – 20.00

 

Eventuelt afbud bedes meddelt til skoleleder Torben Højman Jensen på tlf. 32 54 23 08, via Aula eller e-mail mail@afs.kk.dk

NB! Hvis du ikke kan deltage i mødet, er det vigtigt, at du melder afbud.

(Mødet afholdes i det store mødelokale ved kontoret eller på personalerummet i Nordbygningen)

 Fremmødt:

Medlemmer af skolebestyrelsen:

Britt – barn i 7.kl.

Dorte – børn på 7. og 4. årgang.

Anita – barn på 7. årgang

Anders – barn på 5.årgang

Jens – børn på 2. og 8. årgang

Asta – barn på 2. årgang

Lisa – barn på 3. årgang

Suppleanter:

Malene – supp. Piger på 4. og 7. årgang

Vibeke – supp – børn på 1. og 3. årgang

Ledelse:

Torben Jensen (skoleleder); Jan Stær Nielsen (leder KKFP); Dorte Juel (souschef) (ref)

 

Afbud:

Mads – suppleant

Stine - suppleant

Morten (syg) – medarbejderrep.

Signe (afbud) – medarbejderrep.

 Elevrådsrep. Er valgt og kommer til kommende møder.

  Referat: (Referatet sendes til formand og næstformand til gennemsyn inden udsendelse til hele bestyrelse og offentliggørelse på hjemmeside).

 Pkt. 1. Valg af ordstyrer & velkommen til den nye skolebestyrelse & suppleanter, herunder orientering om SB – rolle + konstituering og valg af bl.a. formand & næstformand. SB/ledelsen (D&B) (25 min)

 Dirigent: TJ

Skolebestyrelsen konstituerede sig som følger:

Formand (valgt efter afstemning): Dorthe

Næstformand: Anita; Anders

Forældrerdsrepræsentant i KKFO: Jens

 Pkt. 2. Fastsættelse af datoer/kalender for dette års SB–møder & struktur og rammer for disse, herunder årshjul. (D & B) 15 min. SB/ledelsen (bilag)

 Følgende ændringer til fremsendte møderække:

Mødet den 28.9. flyttes til dagen efter – den 29.9.2020 kl. 17.00

     

Forretningsorden blev drøftet. Bestyrelsen enedes om at fremsætte følgende ønsker til ændringer, der fremsættes og mhp vedtagelse på kommende skolebestyrelsesmøde:

 Forretningsordenen skal indeholde bestemmelser om, hvordan man kan stille op til hhv. skolebestyrelsen og (efter valg) til tillidsposter i forbindelse med konstituering i bestyrelsen, hvis man ikke har mulighed for at være personligt til stede på konstituerende møde. Man skal være til stede for at blive valgt – ellers bliver man suppleant. På konstitueringsmødet kan en forældrerepræsentant vælges som formand/næstformand uden tilstedeværelse. Man har dog kun stemmeret ved tilstedeværelse. Ledelsen udarbejder forslag til ændringsformulering af §1.2 med dagsorden til næste møde.

  • Forretningsordenen siger, at der skal være en årgangsrepræsentant i bestyrelsen. Dette ønskes ændret således, at der i stedet er hhv. indskolings-, mellemtrins- og udskolingsrepræsentanter. Bestyrelsen vil her tillade, at bestyrelsesmedlemmer kan repræsentere den afdeling, hvor ens eget barn er. Ledelsen udarbejder forslag til ændringsformulering af §2.04
  • Forretningsordenen skal indeholde bestemmelse om, at der vælges en forælder til bestyrelsen, som har et tilhørsforhold til KKFO’en.

 Endvidere:

 Ønske om, at dato for første møde i nyt skoleår er fastlagt og kommunikeret til bestyrelsen inden sommerferien – særligt de år, hvor en ny bestyrelse skal konstitueres.

  • Ønske om, at der også indføres i forretningsordenen, at budgettet skal godkendes i SB (i januar)
  • Ønske om at bestyrelsen bliver mere synlig, og at vi skriver ud til forældrene med billeder og navn og måske også en præsentation og kontaktdetaljer.

 Årshjul

KKFO’ens indtog på skolen medfører nye temaer på skolebestyrelsens årshjul:

 

  • April-maj: indskrivning af forårsbørn
  • Budget (drøftelse og godkendelse) kan først komme på årshjulet i januar, hvorfor dette tema flyttes.

 

TJ udbad sig tilsagn fra bestyrelsen til at gennemføre passende ændringer til årshjulet, herunder en generel oprydning/udlugning. Et nyt oplæg til årshjul præsenteres på kommende bestyrelsesmøde.

 Bestyrelsen gav tilsagn under hensyntagen til følgende ønsker/justeringer:

  • Årshjulet er fortsat fordelt på skoleårets 11 måneder
  • Datoer for kontaktforældremøder indføres i årshjulet allerede i september / ideelt 3 måneder før afvikling af hensyn til planlægning. Dette gælder også stormødet i maj (dvs. planlægning på årshjul i februar).
  • Indføring af ”godkendelse af budget” i januar
     
     

Pkt. 3 Orientering/status på skolens pejlemærker 2020-21 (O) 20 min. Ledelsen. (bilag)

 TJ indledte med en generel orientering om, at forårets Coronaperiode fortsat har voldsomme efterdønninger i skolens hverdag, ligesom den nuværende situation har betydning for planlægningen af skoleåret. Der er mange møder og opsamling, der nu kræver indsatser. Samtidig er der nye indsatser og opgaver, der trænger sig på.

Alle på skolen – personale og ledelse - løber meget stærkt, og vi er klar over, at sådan er det for mange. Vi forstår godt, at nogle forældre bliver utålmodige over, at møderne lader vente på sig. Vi gør vores bedste, og er godt på vej. Konsekvensen lige nu er, at vi er meget i drift, men vi forsøger ihærdigt også at få tid og plads til udvikling.

 Pejlemærkerne er udleveret på bilag – TJ uddyber:

     Fællesskab og samskabelse med KKFO. Vi afvikler et 12-12 seminar for det samlede personale den 25.- 26.september. Skolen og KKFO’en vil derfor have et ændret program for eleverne fredag d. 25.9.  Bestyrelsen har tidligere accepteret, at der indsættes vikarer til de små klasser og at de store elever sendes hjem med en ekstraopgave, der laves hjemme.

  • Kontor/ledelse Vi skal have ny afdelingsleder. ME stopper, og vi har nu fået lov til at ansætte en ny ledelseskollega. Der nedsættes et ansættelsesudvalg – stillingsopslaget kommer op i dag. Der er ansættelsessamtaler 24. og 28. september. Vi søger en leder, der skal være leder af mellemtrinnet og samtidig have en række administrative opgaver.
  • Forældresamarbejde – ovenpå Coronaperioden i foråret og i erkendelse af, at vi har en stærkt voksende skole, vil vi som ledelse træde et skridt længere frem og være mere tæt på forældrene. Vi tror på, at forældresamarbejdet er meget vigtigt, og vil gerne have gode tips til, hvordan vi kan skrue op for dette. I første omgang vil vi forsøge at deltage på efterårets forældremøder.
  • Madskolen. Opstart er planlagt til omkring november. Der ansættes nye medarbejdere, og hele madskolen og konceptet skal retableres. Endvidere er der en timefordelingsplan, der har ændret sig markant – vi har ikke noget madkundskabslokale, men 32 lektioner om ugen, hvor der skal undervises i madkundskab. Pt har vi lånt lokaler på PLYS til at gennemføre undervisning i madkundskab på valgfag (som er eksamensfag). Vi har løftet udfordringen med de manglende lokaler til BUF, og der er forskellige scenarier i spil. Et af dem er at ændre et aktivitetslokale i Syd-bygningen til et madkundskabslokale. En anden mulighed er, at den gamle keddelhal på Sundholm, som er indrettet til produktionskøkken, måske kan renoveres og inddrages som faglokale til skolen. Lige nu er situationen imidlertid sådan, at vi ikke kan løse den praktiske del af madkundskabsfaget på alle de hold, vi har på 4.-7. årgang.
  • Struktur og organisering i RC og PLC. Vi oplever et stigende antal børn med særlige behov – både i kommunen og på AFS. Hver måned indrapporterer vi tal på elever, der har behov for særlig støtte og ressourcer ud over, hvad skolen er forpligtet på at levere. Skolen vil i dette og de kommende skoleår løbende justere og udvikle både Ressourcecenter og Pædagogisk LæringsCenter, så vi kan imødekomme elevernes behov og dokumentere indsatserne.
  • Fagligt fokus og ledelse tæt på. Generelt ønske om at komme tættere på medarbejderne. Vi har to årlige MUSamtaler og en årlig TUSamtale. I ledelsen forsøger vi endvidere at komme mere ud og observere undervisning.
     

Efter drøftelse vedtog bestyrelsen, at ledelsen skal præsentere bestyrelsen for skolens indberetning af aflyste undervisningstimer, når dette indberettes til ministeriet en gang årligt.

 

 

Pkt. 4. Orientering/status på SB -indsatser sidste skoleår – hvad skal fortsat være fokus og hvad skal være nyt? pejlemærker (D&B) 15 min. SB/ledelsen.

 

Punktet udsættes til kommende møde, dog blev der på mødet ytret følgende ønsker:

  • COVID19 indgår som fast punkt på bestyrelsens dagsorden til hvert møde
  • Hvis det giver mening, en oplysning til SB om tilgang og afgang af elever på de respektive årgange
  • At bestyrelsen arbejder med en anti-racismepolitik for skolen og arbejder med mangfoldig skole
  • At en drøftelse (og justering) af skole-hjemprincippet prioriteres højt på bestyrelsens opgaveliste, da den har ventet længe.

 

Pkt. 5. Byggeri & genhusning – herunder praktiske, organisering, pædagogiske og faglig status. (D&B) 25 min. SB/ledelsen.

      

Ifølge planen skal den nye SYD-bygning afleveres den 7.9.2020. Der er herefter en periode på 14 dage til mangeludbedring. Vi forventer, at denne periode bliver længere.

PIT begynder efter de 14 dage at installere alle digitale installationer. Herefter er der rengøring, hvilket betyder, at vi forventer at vi i starten af oktober kan påbegynde flytning. Flytningen har været i EU-udbud, og er vundet af de samme, som pakkede ned. Der er foreløbig lagt op til, at vi flytter lidt i uge 41, men mest i uge 42 – herefter sker der en løbende indflytning.

Vi arbejder på, at fysiklokalet færdiggøres først, herefter PLC. Vi er spændte på hele madskole-delen og alle de maskiner mv, der skal installeres.

Udearealet er også godt på vej, men lidt bagud i forhold til det indendørs.

 

Mangellisten på Nord kører stadig – der rettes lidt hist og her. Der har været 1-års gennemgang, og der er gardiner og markiser i klasseværelserne. Skilte mv. er kommet op i bygning Nord.

 Pavillonerne pilles ned og genopføres i januar, da bostedet på Sundholm skal renoveres og beboerne genhuses for en periode. De bliver dog kun i stuehøjde og med udgang mod Sundholm. Der vil komme hegn op – de vil stå i ca. 2 år.

 

Vi har tidligere lagt op til indvielse i begyndelsen af november – den kommer vi nok til at rykke lidt. Dato kommer senere.

 Pkt.6. Bordet rundt & Nyt fra; 20 min. (D) SB/ledelsen.

 Elevrådet – ikke til stede

  1. SB – intet nyt
  2. Ledelsen
    • Henleder opmærksomhed på, at der på KKFO nu er en stigning på 60% i forældrebetalingen. Det medfører en øget opmærksomhed i ledelsen på, hvordan vi kan styrke tilbuddet i KKFO mhp at fastholde eleverne.
    • Der er kommet ny budgetmodel (som oprindelig var planlagt til 2014). Den medfører nogle justeringer, som betyder, at der nu tildeles i forhold til socio-økonomi og ikke to-sprogsandel på elevsiden. For AFS betyder det, at vi som skole får et øget budget på ca. 1 mio., mens andre skoler taber penge. TJ udformer høringssvar, som sendes til SB til kommentering forud for afsendelse.
    • Covid 19: Der kommer løbende justeringer og vejledninger, som medfører ændringer i skolens hverdag. Vi har på skolen fastholdt forældrefri skole, morgensamlingerne på 0.-3. årgang er reduceret til en årgang ad gangen. Skolegården er inddelt i 4 zoner, som er forbeholdt separate årgange. Lige nu har vi en udfordring i udskolingen, hvor vi pt har forsøgt at lave forskudte pauser. Der er corona-news på aula til alle forældre. Disse vil nu igen komme løbende fremadrettet. ACTION: TJ lægger aula-opslag om Corona op igen.
       

Pkt. 7. Hvordan går SB i dialog med kontaktforældrene bl.a. på baggrund af kontaktforældremødet sidste skoleår. 20. min. SB/Ledelsen

Punktet udskydes til kommende møde

 Eventuelt

Bestyrelsen spørger, om der kan etableres en basketboldkurv nr.2.  Der er en stor gruppe drenge, som gerne vil spille basketbold. ACTION: TJ undersøger muligheden herfor.

        

Pkt. til næste gang:

 Status på Aula – status og principper for skolehjem kommunikation/samarbejde

  • Skolehjem – læringsfestival
  • Afdækning af låne pc-ere på skolen, hvordan ser det ud?
  • Status på genåbning af skolen
  • Status på økonomi, elev og personale

     

Dokumenter

SB referat 27.08.20.pdf

Shape Created with Sketch.