Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
afs
Mobil menu

SB referat februar 2020

Møde i skolebestyrelsen, onsdag 19. februar kl. 17.00 – 20.00

Deltagere:

Forældrevalgte:), Anita Dorthe, Maria, Britt, Malene, Lisa

Elever: Hannah 7.V & Yaser 9. klasse

Medarbejdere: Morten, Signe

Ledelse: Torben (TJ), Dorte (DH) (referent)

 Afbud:  Forældrevalgte Anders (formand), Katrine, Gitte

 Referat:

 Pkt. 1. Valg af ordstyrer, herunder korrigering af seneste SB referat 5 min.

Signe blev valgt som ordstyrer.

 

Korrektioner i forhold til referat fra møde 09.01.20:

  • På valg er Maria, Anders, Malene og Britt 2020. Lisa, Dorthe, Anita og Anne Katrine er på valg 2022.
  • SB ønsker præciseret, at netop brugen af formuleringen ”pavillonerne hhv. ”ved” og ”på” Amager Fælled Skole” var planlagt inddraget som et specifikt punkt i det planlagte møde med borgmesteren.

 Der foretages også en korrektion på eksisterende referat jf. ovenstående (AKTION: TJ/DH)

 Pkt. 2. Kort info fra ledelsen (O) 5 min. Ledelsen

TJ informerede om, at vi i ledelsen nu er en sekretær mindre, hvorfor vi må hjælpes ad, når der er travlt i forkontoret, ved telefonerne eller ved møder mv., så vi løber lidt stærkere lige for tiden. Som det ser ud nu, bliver der ikke ansat en medarbejder på kontoret. Vi afventer Merete Jensens fratrædelse i efteråret, og tager stilling til en udvidelse af administrationen i forbindelse hermed.

Ledelsen var i Nyborg på ledelsesseminar, hvor vi havde tid til både arbejde og samvær, hvilket var godt og givtigt.

Pernille Skipper fra Enhedslisten var på besøg på Amager Fælled Skole i uge 6. Det var et rigtig godt besøg.

 

Pkt. 3. Nyt fra Elevrådet (O&D) 10 min.  

Eleverne spørger igen til hvor langt i processen vi er mht. gardiner.

Eleverne nævner, at der er meget trafik på trapperne efter pauserne, så der er elever, der kommer for sent til timerne. Der er forsøgt med regler for hvilke klasser, der bruger hvilke trapper.

Eleverne nævner at de har forstået, at der er for få lærere til den kommende lejrskole på 8. årgang. Endvidere nævner eleverne lejrskolens budget og spørger til donationer,

 TJ svarer:

  • Seneste nyt fra leverandører er, at gardinerne ”er på trapperne”. TJ er dog lige så utålmodig som eleverne, og vil rykke for levering og opsætning igen.
  • I forhold til trafikken på trapperne nævner TJ, at der op til jul blev lavet nye regler mhp.bedre indemiljø – herunder bedre og mere sikker trafik på trapperne. TJ og DN var omkring alle klasser efter jul for at minde om disse. Aftalen er, at der skal evalueres på ordningen, så hvis denne evaluering nu er foretaget i elevrådet, vil vi følge op med evaluering i lærergruppen og ledelsen mhp. evt. justeringer.
  • Vedr. lejrskoler nævner TJ, at der er fastlagt principper for hvor antallet af lærere i forhold til antal klasser. Endvidere, at der på 8. årgang er planlagt deltagelse af flere lærere end fastlagt i princippet.  På spørgsmålet om donationer slår TJ fast, at dette ikke på nogen måde er en mulighed i forhold til hverken afvikling eller betaling for lejrskoler.

 

Medarbejder nævner, at det umiddelbart går rigtig fint med trafikken op og ned ad trapperne, men at der selvfølgelig er mange elever på små trapper – og at det helt naturligt er eleverne øverst oppe, der er ”hårdest ramt” og skal bruge længst tid på at komme op i klassen efter en pause. Medarbejder nævner, at særligt de sidste 14 dage inden vinterferien har været rolige på trappen.

SB nævner, at man har hørt, at der er elever i 6. klasse, der har oplevet at få skæld ud over at komme for sent efter pausen, hvilket de har fundet uretfærdigt.

SB foreslår mulighed for at etablere ”nudging” på trapperne samt indførsel af ”teater-ringning”.

Medarbejder nævner, at der tidligere har været mange forslag i spil, herunder også teater-ringning som dog blev fravalgt.

Elevrådet nævner, at man her har drøftet teaterringning, og havde talt om, at det kunne være en god ide.

  

Pkt. 4. Senest orientering & info om byggeri & genhusning (Fast pkt.) + status på pavillonerne & sikkertrafik. (O&D) 20 min. Ledelsen/SB

 TJ: Byggeprocessen blev fremskyndet i forbindelse med overvejelserne omkring genhusning af Ørestaden. Efterfølgende er processen ført tilbage til den oprindelige plan, så nu forventes indflytning at kunne ske i forbindelse med skolens fødselsdag den 4. september 2020.

Vi opererer med tre projekter:

  1. inventar: hvad skal der være inden døre
  2. skilteprojekt: hvad skal der stå ved dørene
  3. farve-tone-udtryk-kombination: design

 

Det er svært at vide, om og hvorvidt tidsplanen overholdes. Der har været en forsinkelse i SYD-bygningen.

 TJ nævner, at vi endvidere fortsat er udfordret på trafikforhold i forbindelse med renoveringen af SYD bygningen ud mod Sundholmvel. Vi er i løbende kontakt med Trafik & Miljø Forvaltningen, og politiet har været forbi for at overvåge trafikken, uddele bøder mv. Der er indført nye spejle og skilte for bedre udsynsforhold. Vi oplever stadig, at der er problemer ved f.eks. levering fra underleverandører mv., som ikke kender byggeriet, og som derfor ikke altid kan overholde regler for ankomsttider mv.

 Medarbejder nævner, at flytning fra pavilloner til bygning Syd kommer til at ske efter skoleårets start og derfor i undervisningstiden, hvilket skal overvejes grundigt. Endvidere en opmærksomhed på, at pavillonerne fortsat vil stå på matriklen, og derfor måske ønskes anvendt til andre formål i kommunen.

 TJ nævner, at vi måske får mulighed for at flytte ind i etaper, hvis der er dele af byggeriet, der bliver færdig før andet.

 TJ nævner, at vi er opmærksomme på udfordringen med pavillonerne i forhold til evt. anden benyttelse efter vi er fraflyttet.  

 SB nævner muligheden for – i tilfælde af at andre institutioner/forvaltninger skal benytte pavillonerne - at flytte svalegangen til modsat side, så indgang mv. vender mod Sundholm.

 SB minder om vigtighed af også at vise åbenhed for anden udnyttelse af pavilloner, så vi ikke fremstår

usamarbejdsvillige efter vores seneste protestaktion.

 Medarbejder fortæller, at der er stor opmærksomhed på byggepladsen, hvor de er gode til at lukke porten, så der ikke er unødig trafik og adgang.

 Medarbejder nævner, at politiet bemærkede, at trafikken forløber flot – dog også at forældre ikke gør stop-tegn.

       SB undrer sig over måden der er kommunikeret om løsningen på genhusningsproblematikken hvor SB har fået besked om løsningsmodellen via pressen og ikke direkte fra de politikere, man har kommunikeret med løbende.

 Medarbejder nævner, at der på KLF-møde er fortalt, at han på ugentligt møde med politikerne er informeret om, at den oprindelige beslutning var en embedsmandsbeslutning, der først blev politisk efter henvendelserne og pres fra forældrebestyrelser på hhv. Ørestad og Amager Fælled.

 SB- medlem spørger om man evt. kan prikke til borgmesteren på kommende samarbejdsmøde og spørge til beslutningen, dens bevæggrunde og proces.

 Pkt. 5. Info og status jf. årshjulet & seneste SB – mødereferat & AKTION (O&D) 30 min. Ledelsen/SB

 Status på økonomi (årsregnskab 19 + budget 20) – (bilag sendes i uge 8 – da det først er mandag i uge 8 at AF udarbejder dette) 

  1. Se vedhæftede bilag m. beskrivelse af status på økonomi.
     
    SB spørger til elever med særlige BUF-Flex ordninger, om/hvordan denne post fremgår af regnskabet og hvorvidt man har garanti for at pengene følger barnet.
    TJ nævner, at der er et samlet beløb i regnskabet, der omhandler midler til særlig pædagogisk støtte, men også at der både fra forvaltningen og på skolen er en øget opmærksomhed på elever i særlige tilbud mhp sikring af bedst mulig anvendelse af midler, progression og dokumentation i forhold til de respektive børn og familier.
    SB ønsker fremadrettet at vide mere om BUF-flex bevilling.
     
    SB spørger til langtidssyge medarbejdere og hvordan det hænger sammen med lønudgifterne.
    TJ svarer, at der ydes refusion for 90% af dagpengesatsen efter en 5 ugers fraværsperiode. Skolen har en stigning i langtidsfraværet, men et fald i korttidsfravær. Den øgede lønomkostning skal også ses i sammenhæng hermed.
     
  2. Afdækning af låne pc-ere på skolen
    TJ orienterede som opfølgning på tidligere spørgsmål til behov for låne-pc, at en rundspørge har vist flg:
     
    6. og 8. årgang: ca. 1/3 af eleverne låner PC på skolen.
    7. og 9. årgang: ca. 1/5 af eleverne låner PC på skolen.
     
    På baggrund af ovenstående udleder vi, at ca 25% af eleverne har brug for at skolen stiller PC’ere til rådighed for dem.
    SB opfordrer til, at vi undersøger, hvorvidt de yngre elever er nødt til at være flere om én PC og efterfølgende overvejer om der er behov for at øge PC-kapaciteten på 6. årgang, hvor eleverne måske møder BYOD (Bring Your Own Device) første gang.
     
    Elevråd nævner, at der er forskel på lånecomputere og hvordan det fungerer - på 6. årgang har man ikke sin egen, men det har man på 7. årgang, hvor man får udleveret sin egen PC, der kan opbevares på skolen i aflåst skab.
     
    Aktion: TJ drøfter med teamet på årgangene for at afdække behov og status igen.
     
    Status på Aula – status og principper for skolehjem kommunikation/samarbejde 
    Medbragt bilag: ”Forventninger til samarbejde via AULA og Meebook på AFS” blev delt ud og drøftet.
     
  • SB ønsker en præcisering af en deadline for hvornår ugeplaner skal være tilgængelige for forældre (fredag, dog senest mandag ved særlige omstændigheder)
  • SB nævner, at det er godt, at der er indsat forventning til forældrenes tjek på Aula 2-3 gange ugtl.
  • SB drøftede at ændre krav til hilsen til at være ”man starter og slutter med en hilsen – f.eks. kære, hej, godmorgen” – der blev ikke truffet endelig afgørelse herom.

  

  1. Procesplan og orientering om kommende omorganisering til KKFO
    TJ nævnte, at der er mange ting, KKFO’en skal sættes ind i forud for sammenlægningen. Det gælder f.eks. omkring budgettet, som nu skal opdeles i hhv. 7/12 og 5/12. KKFO skal også sættes ind i AULA og andre systemer.
    Alle 22 nuværende selvejende fritidshjem er begyndt på mødevirksomhed med oplæring mv.  Lige nu er det oplyst, at vi på AFS er den skole med den mest oplyste procesplan. TJ deltager i MED-møder på Fritidshjemmet og mødes med koordinatorer.
    TJ nævner, at der er søgt kr. 150.000,- via ”Arbejdsplads i fokus” til understøttelse af sammenlægningsprocessen (internat eller andet). Der er udnævnt to bestyrelsesmedlemmer fra Fritidshjemmet til deltagelse i følgegruppen (fra SB er det Anders og Malene). Der kommer møderække mv. snarest.
    Tj nævner, at det er et ønske fra forældrene på Fritidshjemmet, at der også indgår medarbejdere i følgegruppen, hvorfor der også vælges medarbejdere fra hhv. skolen og Fritidshjemmet.
    TJ er fortsat initiativtager til møder mv. 
    Der er lige pt forsinkelse i forhold til procesplanen, men der er løbende møder ml. skoleleder og leder af fritidshjemmet Jan Stæhr.
    SB spørger om Broen kommer til at indgå i KKFO’en. TJ oplyser, at man bevarer Øen, Villaen og Palæet – altså at KKFO reduceres fra fem til tre matrikler.
     

Pkt. 6. Orientering om struktur/rammer i RC & tværfaglig support ((O) 15 min.  Ledelsen/Dorte  

DH orienterede om ledelsens foreløbige tanker om struktur og rammer omkring ressourcecenter og Pædagogisk Lærings Center. Herefter generel drøftelse.

 Pkt. 7. Principper for lejrskole/hyttetur (D&B) 15 min. Ledelsen/SB (bilag sendes i uge 8)

 Bestyrelsen fik fremlagt princip, som blev gennemgået og drøftet. Princippet blev vedtaget med følgende mindre ændring:

  • ”hyttetur” slettes

Medarbejder minder om at få tilsendt materiale om ARLA til gennemsyn.

 Pkt. 8. Bordet rundt, spørgsmål & Nyt fra; 20 min. (D)

 Personale/medarbejdere

  1. Medarbejder fortæller om sammenlægning på 2. årgang, der netop er meddelt elever og forældre. Den forløber planmæssigt. Der ligger et stort forarbejde på årgangen, men lærerteamet er fortrøstningsfulde og fortsat enige om, at beslutningen er rigtig.
  2. SB
    SB spørger til skolefest, som netop er meldt ud.
    SB nævner, at der har været henvendelser i forbindelse med klassesammenlægningen på 2. årgang, som forventes at blive bragt frem på forældremødet torsdag.